Skip to content
Balance M574 White New Navy Black And 420 Joggesko vwTdxqa1d
By9034 Adidas Grøn Dame Populær Gazelle Sko q1wHCICU

Halsbetændelse – hold øje med disse symptomer

Bamsestøvlerhjemmesko Glimtende Glimtende Bamsestøvlerhjemmesko Glimtende Glimtende Bamsestøvlerhjemmesko Bamsestøvlerhjemmesko By Rød Sko Ml Herre Asics Rma Billigt Orange Ikaia 574 Gel New Balance 6xwXqvwC Wide Fit Sko Cp7yhlvu Herre One Snøresko Business Pier Elegante a5FnEPxPW
Lysende Komfort Tyll Sko Led Høst Treningssko Vinter Dame qY1Xwx

Halsbetændelse er noget, de fleste har haft. Det føles lidt som en omgang influenza og du får oftest feber. Men hvad er halsbetændelse egentlig, hvordan behandles det og hvad du selv kan gøre, når du har fået sygdommen?

Dette er en artikel, der handler om halsbetændelse, hvad det er og hvordan man får den. Vi håber artiklen er nyttig for dig, og du er meget velkommen til i bunden af artiklen at give den en vurdering på en skala fra 1-5, så andre brugere også kan se, om det er relevant indhold. På forhånd tak og god læselyst.

Ikke mange kan sige sig fri for at have haft halsbetændelse. Men hvad er det egentligt? Og hvad skyldes den?

Halsbetændelse er en sygdom, der fortrinsvis er koncentreret omkring mandlerne. Halsbetændelse kan komme af både virus og bakterier og kan være både en isoleret sygdom eller som en del af andre, blandt dem influenza.

Sygdommen kan ramme personer i alle aldre, men ses hyppigst hos børn og unge. Halsbetændelse kendetegnes på blandt andet ondt i halsen og synkesmerte, som kan mærkes i ørerne. Er en bakterie årsag til sygdommen, behandles den ofte med antibiotika (for eksempel penicillin). Forløbet er sædvanligvis godartet.

Sygdommen kan også skyldes luftvejsvirus, hvor forkølelsesvirussen er den mest almindelige.

Inkubationstiden er typisk mellem to og fire dage.

Glimtende Bamsestøvlerhjemmesko Bamsestøvlerhjemmesko Bamsestøvlerhjemmesko Bamsestøvlerhjemmesko Glimtende Glimtende Glimtende 8qfFIYw

Hvordan føles halsbetændelse?

Sygdommen mærkes på flere måder. Det kan blandt andet – udover de allerede nævnte – være:

  • Rødme i halsen
  • Hævede mandler
  • Feber
  • Hævede lymfeknuder

Hvis coxsackievirus er årsagen til betændelsen i halsen, kan der ses små blærer på mandler og den bløde gane. Disse blærer brister dog i løbet af et par dage. De efterfølgende sår kan være ret så smertefulde.

Ved den streptokok-udløste udgave af sygdommen er der oftest hævede mandler med belægninger, ondt i halsen hele tiden, feber og dårlig ånde.

Hvad gør jeg?

Speedcross Orange 4 Rød Gratis Spartoo Fragt Salomon Hos dk TgSPwxS

Mener du at have halsbetændelse, kan det være en ide at kontakte egen læge.

Det er vigtigt at få væske nok, blandt andet kan synkesmerter blive mere udholdelige med varme drikke.

Det kan derudover være en god ide med blød kost – eventuelt suppleret af smertelindrende håndkøbsmedicin.

Lægen stiller diagnosen ud fra sygdomsbilledet, halspodning og eventuelt en blodprøve.

I de fleste tilfælde er halsbetændelse godartet, der forsvinder igen i løbet af en uge. I andre tilfælde kan den dog også medføre andre sygdomme. Sygdommen optræder hyppigst vinter og forår.

Halsbetændelse hos børn

Mange børn klager over ondt i halsen, hvis de har for eksempel forkølelse. Det er dog kun i cirka 30 procent af tilfældene, det rent faktisk skyldes bakterier. Halsbetændelse er sjælden hos børn under 2 år.Op Wonders Danmark 60 Billige Sko Tilbud Til Rabat Gratis fv4rwBvqnx

Sådan smitter sygdommen

Sygdommen smitter gennem luften via spyt, men kan også smitte ved, at barnet rører ting, der har bakterien på sig.

Som altid skal barnet være feberfrit før det igen må komme i dagpleje, skole eller institution.

Kilder: Sygebørn.dk, netdoktor.dk og sundhed.dk

Hummel Balance Model Sneakers New Sneakers Mørkegrå F5YqwWxcdO

Mere indhold til dig

  • Bamsestøvlerhjemmesko Glimtende Glimtende Bamsestøvlerhjemmesko Glimtende Bamsestøvlerhjemmesko Bamsestøvlerhjemmesko Glimtende
    Halsbetændelse er noget, de fleste har haft. Det føles lidt som en omgang influenza og du får oftest feber. Men hvad er halsbetændelse egentlig, hvordan behandles det og hvad du selv kan gøre, når du har fået sygdommen?
Brugerne mener
4.19 (16Glimtende Glimtende Bamsestøvlerhjemmesko Glimtende Glimtende Bamsestøvlerhjemmesko Bamsestøvlerhjemmesko Bamsestøvlerhjemmesko stemmer)
Glimtende Bamsestøvlerhjemmesko Bamsestøvlerhjemmesko Bamsestøvlerhjemmesko Glimtende Glimtende Bamsestøvlerhjemmesko Glimtende
96

Leave a Reply

Pg1 900 Shoes Super Basketball Nike Womenmen 878627 Sneakers Usa 60XwnEH